ログイン
言語:

WEKO3

  • トップ
  • ランキング
To
lat lon distance
To

Field does not validate



インデックスリンク

インデックスツリー

メールアドレスを入力してください。

WEKO

One fine body…

WEKO

One fine body…

アイテム

  1. 紀要論文・研究ノート
  2. 天使大学紀要
  3. 8巻

市民講座における食教育の支援 : 参加者の食事バランスと血管年齢との関係

https://tenshi.repo.nii.ac.jp/records/132
https://tenshi.repo.nii.ac.jp/records/132
e2473b79-1583-4406-bd3f-afd2d3ef4c6d
名前 / ファイル ライセンス アクション
KJ00005072054.pdf KJ00005072054.pdf (670.1 kB)
Item type 紀要論文(ELS) / Departmental Bulletin Paper(1)
公開日 2008-01-01
タイトル
タイトル 市民講座における食教育の支援 : 参加者の食事バランスと血管年齢との関係
タイトル
タイトル The Support of Nutrition Education in a Municipal Course : Meal Balance and Blood Vessel Condition of Participants
言語 en
言語
言語 jpn
キーワード
主題Scheme Other
主題 市民講座
キーワード
主題Scheme Other
主題 食教育
キーワード
主題Scheme Other
主題 食事バランスガイド
キーワード
主題Scheme Other
主題 血管年齢
キーワード
主題Scheme Other
主題 メタボリックシンドロームの予防
キーワード
言語 en
主題Scheme Other
主題 municipal course
キーワード
言語 en
主題Scheme Other
主題 nutrition education
キーワード
言語 en
主題Scheme Other
主題 meal balance guidelines
キーワード
言語 en
主題Scheme Other
主題 blood vessel condition
キーワード
言語 en
主題Scheme Other
主題 prevention of metabolic syndrome
資源タイプ
資源タイプ識別子 http://purl.org/coar/resource_type/c_6501
資源タイプ departmental bulletin paper
ページ属性
内容記述タイプ Other
内容記述 P(論文)
記事種別(日)
研究ノート
記事種別(英)
en
Study Note
著者 百々瀬, いづみ

× 百々瀬, いづみ

百々瀬, いづみ

ja-Kana モモセ, イヅミ

Search repository
丸岡, 里香

× 丸岡, 里香

丸岡, 里香

Search repository
中出, 佳操

× 中出, 佳操

中出, 佳操

Search repository
著者名よみ モモセ, イヅミ

× モモセ, イヅミ

WEKO 30

モモセ, イヅミ

Search repository
マルオカ, リカ

× マルオカ, リカ

WEKO 380

マルオカ, リカ

Search repository
ナカデ, ヨシミ

× ナカデ, ヨシミ

WEKO 381

ナカデ, ヨシミ

Search repository
著者名(英) MOMOSE, Izumi

× MOMOSE, Izumi

WEKO 30

en MOMOSE, Izumi

Search repository
MARUOKA, Rika

× MARUOKA, Rika

WEKO 380

en MARUOKA, Rika

Search repository
NAKADE, Yoshimi

× NAKADE, Yoshimi

WEKO 381

en NAKADE, Yoshimi

Search repository
著者所属(日)
天使大学看護栄養学部栄養学科
著者所属(日)
北翔大学人間福祉学部介護福祉学科
著者所属(日)
北翔大学人間福祉学部福祉心理学科
抄録(日)
内容記述タイプ Other
内容記述 地域住民のメタボリックシンドロームの予防につながる食生活改善を目的として、身体測定・食事摂取状況調査と食教育を組み合わせた講座を開催した。講座内容は、体重、腹囲、血管年齢などの測定と、食事状況調査(ビュッフェスタイルにより料理カードを選択する方法)の後、血管年齢を若返らせるための食事と運動の工夫についての講話と個別栄養指導を行った。参加者の食生活状況や、アンケート結果を考え合わせると、講座は、参加者にとって、効果的であったと考えられる。しかし、今後は参加者の年齢をより引き下げる方法の検討が課題として残った。
抄録(英)
内容記述タイプ Other
内容記述 In order to improve eating habits that lead to the prevention of metabolic syndrome in the local populace, a course was held combining a number of physical measurements and a survey of dietary conditions with nutrition education. The course contents included taking such measurements as weight, abdominal circumference and blood vessel condition, along with a survey of dietary conditions (via a "buffet style" selection of menu cards). Following this, participants were given advice on diet and exercises to reverse damage to blood vessels through lectures and individual nutrition counseling. Taking into account both the eating habits and results of questionnaires of the participants, it would appear the course was effective for participants. In future courses, however, an investigation of ways to attract younger participants is an issue that still remains.
書誌情報 天使大学紀要
en : Bulletin of Tenshi College

巻 8, p. 35-41, 発行日 2008
ISSN
収録物識別子タイプ NCID
収録物識別子 AA11568183
レポート・演題番号
3
戻る
0
views
See details
Views

Versions

Ver.1 2023-06-19 07:25:15.404571
Show All versions

Share

Mendeley Twitter Facebook Print Addthis

Cite as

エクスポート

OAI-PMH
  • OAI-PMH JPCOAR 2.0
  • OAI-PMH JPCOAR 1.0
  • OAI-PMH DublinCore
  • OAI-PMH DDI
Other Formats
  • JSON
  • BIBTEX

Confirm


Powered by WEKO3


Powered by WEKO3