Item type |
紀要論文(ELS) / Departmental Bulletin Paper(1) |
公開日 |
2001-03-31 |
タイトル |
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タイトル |
有珠山噴火災害における食事管理 : 豊浦町内避難所の栄養支援活動に関する報告 |
タイトル |
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タイトル |
Meals Supplied for Evacuees : A Report of Concerns about Nutrition at the Toyoura Shelter |
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言語 |
en |
言語 |
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言語 |
jpn |
キーワード |
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言語 |
en |
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主題Scheme |
Other |
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主題 |
volunteer |
キーワード |
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言語 |
en |
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主題Scheme |
Other |
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主題 |
convenience store food |
キーワード |
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言語 |
en |
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主題Scheme |
Other |
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主題 |
emergency assistance |
資源タイプ |
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資源タイプ識別子 |
http://purl.org/coar/resource_type/c_6501 |
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資源タイプ |
departmental bulletin paper |
ページ属性 |
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内容記述タイプ |
Other |
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内容記述 |
P(論文) |
記事種別(日) |
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研究ノート |
記事種別(英) |
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en |
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Research Report |
著者 |
百々瀬, いづみ
佐藤, 薫
山口, 敦子
岡部, 哲子
山本, 愛子
杉山, 佳子
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著者名よみ |
モモセ, イズミ
サトウ, カオリ
ヤマグチ, アツコ
岡部, 哲子
ヤマモト, アイコ
スギヤマ, ヨシコ
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著者名(英) |
MOMOSE, Izumi
SATOU, Kaori
YAMAGUCHI, Atsuko
岡部, 哲子
YAMAMOTO, Aiko
SUGIYAMA, Yoshiko
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著者所属(日) |
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天使大学看護栄養学部栄養学科 |
著者所属(日) |
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天使大学看護栄養学部栄養学科 |
著者所属(日) |
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天使大学看護栄養学部栄養学科 |
著者所属(日) |
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天使大学看護栄養学部栄養学科 |
著者所属(日) |
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天使大学看護栄養学部栄養学科 |
著者所属(日) |
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天使大学看護栄養学部栄養学科 |
抄録(英) |
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内容記述タイプ |
Other |
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内容記述 |
This is a report of our attempt to provide more nutritious meals for evacuees at the Toyoura shelter. In that restricted and unusual situation, several specific factors had to be taken into consideration. Dietitians from Tenshi College, previously registered as volunteers and asked to help at the shelter, decided it would be best to use convenience store food, which has several advantages; it is hygienic, easy to obtain, and in no need of cooking. The experience of working in the shelter revealed three issues to be considered in attempting to provide more appropriate and prompt support for evacuees when future emergency assistance is required: 1. How can dietitians provide sufficiently nutritious meals, including micro-nutrients and how much we can handle specific nutritional needs of individuals? 2. What roles can dietitians play in terms of providing physical and psychological help? 3. How should volunteer workers from an organization better cooperate with other organizations in support systems? These issues regarding emergency assistance are critical but, unfortunately, yet to be studied. We hope our report will help encourage further research and that dietitians' contribution will be more widely understood and more appropriately utilized in emergency situations. |
書誌情報 |
天使大学紀要
en : Bulletin of Tenshi College
巻 1,
p. 67-78,
発行日 2001-03-31
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ISSN |
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収録物識別子タイプ |
NCID |
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収録物識別子 |
AA11568183 |