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アイテム
果実の抗酸化活性に関する基礎的研究
https://tenshi.repo.nii.ac.jp/records/80
https://tenshi.repo.nii.ac.jp/records/805589cca7-b34d-45c1-aff6-89a9b5d20e76
名前 / ファイル | ライセンス | アクション |
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Item type | 紀要論文(ELS) / Departmental Bulletin Paper(1) | |||||||||||
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公開日 | 2005-09-30 | |||||||||||
タイトル | ||||||||||||
タイトル | 果実の抗酸化活性に関する基礎的研究 | |||||||||||
タイトル | ||||||||||||
タイトル | Study on the Antioxidative Activity in Fruits | |||||||||||
言語 | en | |||||||||||
言語 | ||||||||||||
言語 | jpn | |||||||||||
キーワード | ||||||||||||
主題Scheme | Other | |||||||||||
主題 | 活性酸素 | |||||||||||
キーワード | ||||||||||||
主題Scheme | Other | |||||||||||
主題 | 抗酸化活性 | |||||||||||
キーワード | ||||||||||||
主題Scheme | Other | |||||||||||
主題 | 抗酸化物質 | |||||||||||
キーワード | ||||||||||||
主題Scheme | Other | |||||||||||
主題 | ヘスペリジン | |||||||||||
キーワード | ||||||||||||
主題Scheme | Other | |||||||||||
主題 | 柑橘類 | |||||||||||
キーワード | ||||||||||||
言語 | en | |||||||||||
主題Scheme | Other | |||||||||||
主題 | Active oxgen | |||||||||||
キーワード | ||||||||||||
言語 | en | |||||||||||
主題Scheme | Other | |||||||||||
主題 | Antioxidative activity | |||||||||||
キーワード | ||||||||||||
言語 | en | |||||||||||
主題Scheme | Other | |||||||||||
主題 | Antioxidative substance | |||||||||||
キーワード | ||||||||||||
言語 | en | |||||||||||
主題Scheme | Other | |||||||||||
主題 | Hesperidin | |||||||||||
キーワード | ||||||||||||
言語 | en | |||||||||||
主題Scheme | Other | |||||||||||
主題 | Citrus fruit | |||||||||||
資源タイプ | ||||||||||||
資源タイプ識別子 | http://purl.org/coar/resource_type/c_6501 | |||||||||||
資源タイプ | departmental bulletin paper | |||||||||||
ページ属性 | ||||||||||||
内容記述タイプ | Other | |||||||||||
内容記述 | P(論文) | |||||||||||
記事種別(日) | ||||||||||||
論文 | ||||||||||||
記事種別(英) | ||||||||||||
en | ||||||||||||
Article | ||||||||||||
著者 |
岩渕, 絵里子
× 岩渕, 絵里子
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著者名よみ |
岩渕, 絵里子
× 岩渕, 絵里子 |
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著者名(英) |
岩渕, 絵里子
× 岩渕, 絵里子 |
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著者所属(日) | ||||||||||||
天使大学 看護栄養学部 栄養学科 | ||||||||||||
著者所属(英) | ||||||||||||
en | ||||||||||||
TENSHI COLLEGE | ||||||||||||
抄録(英) | ||||||||||||
内容記述タイプ | Other | |||||||||||
内容記述 | Oxygen is a subsutance indispensable in order to live. But recently, active oxygen generated from oxygen has been a problem, because it is clear that a number of disease and senescence is caused by active oxygen. In order to identify lifestyle choices to eliminate these substances, antioxidative substances are required and it may be necessary to take in polyhenol and vitamins with antioxidative activity. The citrus fruit contains numerous antioxidative substances, such as hesperidin (vitaminP) and other polyphenol, vitaminC. In this report, the relation between antioxidative activity and quantitative of total polyphenol in citrus fruit was compared and examined. Antioxidative activity was measured by ferric thiocyanate method and quantitative of total polyphenol was measured by Folin-Denis method. From this experiment result, the citrus fruit would be expected as functional foods. | |||||||||||
書誌情報 |
天使大学紀要 en : Bulletin of Tenshi College 巻 5, p. 13-17, 発行日 2005-09-30 |
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ISSN | ||||||||||||
収録物識別子タイプ | NCID | |||||||||||
収録物識別子 | AA11568183 |